hits

Fisketur til Trollvatnet

Forrige helg var jeg på Trollvatnet på isfisketur. Trollvatnet ligger på fastlandsiden av Tromsø og letteste måten å komme seg dit er å kjøre til Snarbyeidet gå derfra. Snarbyeidet ligger ca 4 mil fra Tromsø sentrum.

 Trollvatnet er kjent for å huse mye smårøyer, men det er også mulighet for å få noen skikkelige store røyer der. Det er drevet et veldig godt kultiveringsarbeid i vannet så, snittstørrelsen på fisken er blitt større de siste årene.

Her er et noen bilder fra turen:


Nydelig vær i starten av turen


Passerte Trollvassbu på veien oppoverFine spor å følge et stykke av veien oppoverPå vei opp mot vannetUtsikt nedover mot Snarbyeidet


Koia jeg bodde i.Måtte måkke fram døra

Koia by nightIsfiske mens man hører på radioen


Storrøya utebleTok meg en liten skiturUværet kom også

2 kommentarer

Asbjørn Lunde

05.01.2015 kl.20:39

Fine bilder, så ut som en fin tur! Vi er noen stykk som tenker å ta turen til Trollvatnet i mars i år for å prøve isfiskelykken. Vi ser for oss å dra med oss lavvoen opp dit. Men jeg lurte litt på, den koia du lå i, er den åpen for alle? Og har du evt noe tips om hvor på vannet det er bra å isfiske (nord, sør etc.) Har ikke vært der oppe på sommertid, så det blir et nytt bekjentskap.

mvh

Asbjørn

Raymond Johnsen

08.01.2015 kl.08:54

Hei! Koia er åpen for alle. Husker ikke helt hvor mange sengeplasser det er der, men tror det var 3-4.
Når det gjelder hvor på vannet det er best så er min erfaring at det er best rett ut av der koia ligger. Har ikke prøvd helt innerst i vannet (øst). Er mye smått å få i vannet, men vet om veldig store rugger som er tatt der.

Lykke til!

Skriv en ny kommentar